عمل بینی در پریودی یکی از چالشهای بانوانی است که قصد انجام عمل زیبایی را دارند. یکی از مهمترین برنامهریزیهایی که بانوان قبل از عمل باید انجام دهند، این است که تاریخ عمل بینی و پریود خود را باید تنظیم کنند.
روزهایی که منتهی به تاریخ جراحی میشود ممکن است برای بانوان استرسزا باشد؛ و استرس میتواند بر دوران قاعدگی اثر بگذارد. هر چند در دوران پریود هم میتوان این عمل را انجام داد اما با توجه به اثراتی که پریود بر خلقوخوی افراد میگذارد بهتر است که این عمل را در بازه زمانی پریودی انجام نداد و از عوارض بعد از عمل جلوگیری کرد.
در این مقاله، به بررسی مزایا و معایب انجام رینوپلاستی در دوران پریودی خواهیم پرداخت و مسائل مهمی که بیماران باید در نظر بگیرند را مورد بررسی قرار خواهیم داد.
آیا عمل بینی در پریودی مجاز است؟
یکی از نگرانیهای افرادی که قصد انجام عمل بینی دارند این است که آیا میتوان عمل بینی در پریودی را انجام داد یا نه؟ در پاسخ به این سوال باید گفت که انجام جراحی بینی در پریودی کاملاً بیخطر است؛ اما وابسته به شرایط سلامت جسمی و روانی افراد است.
افرادی که در دوران پریودی مشکلاتی مثل نفخ شکم، یبوست، حساس بودن سینهها و د لدرد را تجربه میکنند؛ به این افراد توصیه میشود که در عمل بینی هنگام پریود انجام ندهد. زیرا میتواند بعد از انجام جراحی به روش باز یا بسته چالشهایی را در پی داشته باشد.
افرادی که مشکل انعقاد یا لخته خون دارد، همزمانی عمل بینی و پریود مشکلی حاد خواهد بود. از اینرو بسیار حائز اهمیت است که قبل از انجام جراحی با پزشک متخصص خود در مورد وضعیت پزشکی صحبت کرده و درصورت همزمانی پریود و عمل بینی، در مورد علائم زمان پریودی با پزشک صحبت کرده و توصیههایی که پزشک در این زمینه به فرد ارائه میدهد را حتماً باید انجام داد.
نکته: در صورتیکه بهترین جراح بینی تشخیص دهد که قاعدگی درطول جراحی برای افراد بیخطر است، حتماً باید به پرسنل پرستاری اطلاع داده شود تا در طول بهبودی بتوانند به درستی از بیمار مراقبت کنند.
عمل بینی در پریودی چه تاثیری بر نتایج دارد؟
با توجه به شرایط جسمانی هر فرد احتمال دارد که انجام جراحی بینی در پریودی یکسری تأثیرات داشته باشد. البته باید به این نکته توجه کرد که این تأثیرات در همه افراد مشاهده نمیشود. تأثیرات احتمالی عبارت است از:
- به دلیل تغییر یافتن هورمونها در افراد احتمال اضطراب بیمار وجود دارد.
- به جهت دردهای ناشی از دوران پریودی بیقراری و ناراحتی در افراد دیده خواهد شد.
- در دوره مراقبت های بعد از عمل بینی بیمار و در زمان استراحت بیمار اختلالاتی مشاهده خواهد شد.
- خلقوخوی افراد با توجه تغییرات هورمونها تحت تاثیر قرار خواهد گرفت.
- به دلیل هم زمان بودن دردهای قاعدگی و عوارض بعد از جراحی بینی، آستانه تحمل درد در افراد بسیار پایین میآید.
- طولانیتر شدن دوره نقاهت
- التیام یافتن طولانی مدت زخمها به دلایل تغییرات هورمونی
اگر عمل بینی با بیهوشی انجام شود، خطر خاصی بر افراد ندارد و عوارض جدی را در پی نخواهد داشت. اما زمانیکه بیهوشی با پریودی همزمان شود، ممکن است مقداری پف و ورم بعد از جراحی مشاهده شود.
زمان مناسب عمل بینی در پریودی
هم زمان بودن دوران پریود و جراحی بینی مشکل خاصی را برای افراد ایجاد نمیکند. قاعده بودن مانعی برای عمل بینی نیست. قاعدگی تأثیرات مثبت یا منفی در عمل بینی ندارد. تا زمانیکه بیمار احساس ناراحت بودن نکند، عمل بینی میتواند به راحتی انجام بگیرد.
از اینرو پریود بودن هیچ تأثیر نامطلوبی در عمل بینی ندارد. اما توصیه پزشکان این است که جراحی زیبایی بینی بعد از دوران پریودی انجام بگیرد، تا عوارضات ناشی از تغییر یافتن هورمونها، میزان خونریزی و درد به عوارض بعد از جراحی بینی اضافه نشود و دوره نقاهت راحتتری را افراد داشته باشند.
عوارض عمل بینی در پریودی چیست؟
عوارضی که با هم زمانی دوران پریود و عمل بینی برای افراد به وجود میآید، در همه افراد یکسان نیست. ممکن است برخی افراد هیچ گونه عارضه ای نداشته باشد و یا برخی افراد عوارض بیشتری را تجربه کنند. عوارض کلی که ممکن است در عمل بینی در پریودی رخ دهد عبارت است از:
◀ طولانی شدن بهبودی زخمها
با افزایش یافتن سطح هورمونها در اثر استرس توانایی بدن در مقابل بهبودی کم خواهد بود. طبق مطالعات انجام شده بانوانی که در زمان جراحی، پریود هستند خطرات اسکار و کندی بهبود زخم در آنها دیده خواهد شد. البته دوره پریود هر فرد متفاوت است و ممکن است عوارض فوق در همه بانوان دیده نشود.
◀ احتمال ایجاد هماتوم
بانوانی که در آنها مشکل لخته شدن خون وجود دارد، در صورتیکه عمل جراحی زیر در دوران قاعدگی آنها رخ دهد؛ احتمال دارد که در معرض خطر هماتوم قرار بگیرند. هماتوم یا لخته شدن خون از عوارض عمل بینی به شمار میآید. بنابراین توصیه میشود این بانوان عمل بینی در پریودی انجام ندهند.
◀ افزایش دردهای پریودی
معمولاً بانوان در دوران قاعدگی دردهایی مثل گرفتگی عضلات شکم، سردرد، کمر درد، حالت تهوع و موارد دیگر را تجربه میکنند. دردها و ناراحتیهایی که در دوران پریود در بانوان به وجود میآید در همه افراد یکسان نیست. اما هم زمان بودن عمل بینی و پریودی ممکن است دردهای دوران قاعدگی را افزایش دهد و باعث ناراحتی و مشکلات روحی برای افراد شود.
◀ طولانی شدن دوران ریکاوری
علائم و دردهای دوران پریودی طبیعی است اما هم زمانی این دوره با عمل بینی ممکن است روند بهبودی و ریکاوری را بعد از جراحی بینی طولانیتر کند و عوارض بیشتری را برای افراد در پی داشته باشد.
نتیجهگیری
برخلاف تصور عموم، هیچ منع پزشکی برای انجام عمل بینی در پریودی وجود ندارد. اما برخی از پزشکان ترجیح میدهند که این عمل در دوران پریود به دلایلی مثل افزایش خونریزی، لخته شدن خون و اعمال درد زیاد انجام نگیرد. پریود بودن در زمان جراحی ممکن است روند بهبودی را به تأخیر بیندازد.
در صورتیکه قصد داشت تا از عوارض بعد از جراحی در امان ماند؛ بهتر است که با پزشک مشورت کرد؛ تا از نظر فیزیکی افراد را معاینه کند. در صورت اجازه دادن پزشک میتوان در دوران پریودی عمل بینی انجام داد.